توزیع ۳۰۰۰ غذای گرم بین سیل زدگان منطقه سیدی مشهد خدمات آستان قدس رضوی به مردم سیل‌زده مشهد | اختصاص ۱۰۰ واحد رایگان در زائرشهر رضوی نقاره حاجت‌ها یادی از آیت ا... محمدتقی بهجت| رسد آدمی به جایی که به جز خدا نبیند حق همسایگی امام مهربان زندگی باشکوه با مهندسی معرفتی امام رضا (ع) خدمت‌رسانی آستان قدس رضوی به سیل‌زدگان مشهد قاضی‌زاده هاشمی: پیام انقلاب اسلامی به عالم، بیداری اسلامی و فهم مستقل بود آزادسازی ۱۶۰۰ زندانی جرایم غیرعمد با نذر امام رضا(ع) | اجرای عملیات عمرانی در ۳۰۸ روستا + فیلم آیا نماز آیات برای طوفان و رعد و برق واجب است؟ حرمِ عشق و زیارتنامه ای که باید عارفانه خواند آغاز و بهره‌برداری از ۱۵ پروژه شاخص آستان قدس رضوی در کشور | افتتاح ۴ پروژه در روستای هندل آباد یادی از مرحوم آیت ا... سید عبدا... فاطمی، خطیب مخلص تبریزی| آیینه دلان از تو صفا می‌گیرند تاریخچه لوله کشی آب در مسجد جامع گوهرشاد| باقیات الصالحات تاجر تبریزی در مشهد سِر حج در نگاه شاعران بزرگ علمدار نهضت رضوی| بررسی زندگی و سیره احمدبن‌موسی(ع) حضور ۷۰۰۰ خادم فعال در بقاع متبرکه خراسان رضوی خدمت‌رسانی ویژه کفشداران حرم مطهر رضوی به زائران دهه کرامت
سرخط خبرها

نگهداری از نسخه ۶۰۰ ساله منطق الطیر عطار در گنجینه کتابخانه مرکزی رضوی

  • کد خبر: ۲۲۱۱۳۹
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۱
نگهداری از نسخه ۶۰۰ ساله منطق الطیر عطار در گنجینه کتابخانه مرکزی رضوی
نسخه ۶۰۰ ساله منطق الطیر عطار نیشابوری یکی از ۱۴۲ نسخه خطی از آثار عطار این شاعر پرآوازه اواخر قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری است که در مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، سید رضا صداقت حسینی، کارشناس ارزشیابی نسخ خطی سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، این نسخه را یکی از نفایس مجموعه آثار عطار موجود در مرکز نسخ خطی عنوان کرد که به خط نستعلیق ۱۵ سطری در ۱۵۴ برگ کتابت شده است.

وی افزود: این نسخه در سال ۸۴۱ هجری قمری توسط کاتبی به نام حافظ زنده دل در مصر کتابت شده و در سال ۱۳۹۳ خریداری و به این مجموعه افزوده شده است.

این کارشناس ادامه داد: منطق الطیر یا مقامات طیور از برجسته‌ترین آثار عرفانی و مثنوی است که در بحر رمل مسدّس مقصور مشتمل بر چهار هزار و چهارصد و پنجاه و هشت بیت بوده و با حمد خدا و نعت رسول (ص) شروع می‌شود و در آن از سلوک و سیر الی الله بحث می‌شود.

کارشناس ارزشیابی نسخ خطی سازمان کتابخانه‌های آستان قدس یادآور شد: نسخه‌های ارزشمندی از آثار این عارف و شعر بلندآوازۀ ایرانی به نظم و نثر، شامل دیوان اشعار، منطق‌الطیر، تذکره‌الاولیاء، الهی‌نامه، بلبل‌نامه، اسرارنامه، خسرونامه، مختارنامه، بی‌سرنامه، هیلاج‌نامه، جوهرالذات، مصیبت‌نامه، پندنامه، اشترنامه، فتوت‌نامه و ولدنامه یا پسرنامه، در کتابخانۀ آستان قدس موجود است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->